top of page

Kristofs Blaus

Latviešu uzņēmējs un sabiedrības aktīvists

Veidoju un vadu uzņēmumus 16 gadus. Lai neko neiekavētu, sāku uzreiz 19 gadu vecumā un priecājos, ka līdz šodienai, kopā ar neticamiem partneriem un draugiem, izdevies izveidot vairākus veiksmīgus projektus, kas dod lielu ieguldījumu Latvijas ekonomikā, demokrātijā un drošībā.

_X7A5185_edited_edited_edited.png
  • Writer's pictureKursors.lv

Tehnoloģiju uzņēmēji atklāj StartSchool - Latvijā nebijušu tehnoloģiju biznesa skolu

StartSchool Kristofs Blaus Anna Andersone Kwame Yamgnane
StartSchool.org atklāšana 2024. gada 18. aprīlī – no labās – Anna Andersone, Kristofs Blaus, Kwame Yamgnane

Programma tiek veidota sadarbībā ar ASV atzītu IT izglītības programmu un tās dibinātāji apņēmušies nodrošināt finansējumu 780 tūkstošu eiro apmērā pirmajiem trīs gadiem.


Studējošajiem būs iespēja apgūt 12 mēnešu pilna laika tehnisko mācību programmu, kuru absolvējuši vairāk nekā 10 tūkstoši studējošo četros kontinentos un strādā Apple, Google, Tesla, Microsoft, Linkedin, Zoom vai izveidojuši savus jaunuzņēmumus. Skolas dibinātājus iedvesmojusi Stockholm School of Economics in Riga pieredze, sagatavojot augsti konkurētspējīgus absolventus, kuri guvuši panākumus dažādās nozarēs.

"IT biznesa izglītības programmā 'StartSchool' šogad 100 topošie tehnoloģiju līderi varēs bez maksas apgūt tehniskās zināšanas un uzņēmējdarbībai svarīgas prasmes”,

saka Jānis Berdigans, skolas ģenerālatbalstītājs. Pirmo mācību gadu finansē Latvijas tehnoloģiju uzņēmēji, investori un eksperti Anna Andersone (Riga TechGirls), tehnoloģiju uzņēmēji Jānis Berdigans (Berdiganu fonds), Kristofs Blaus (Nutrameg), Elīna Branta (Swisscom DevOps Center Latvia), Andris K. Bērziņš (Change Ventures), tehnoloģiju vadītājs Edgars Peičs (Printify) un Ieva Ilvesa.


StartSchool dibinātāji aicina iniciatīvai pievienoties arī citus atbalstītājus, ar kuru ziedojumiem būs iespējams sekmēt Latvijas tehnoloģiju biznesa konkurētspēju, atbalstot idejas ar augstu potenciālu. 

"Uzskatām, ka izglītības nākotne ir cieši saistīta ar studentu iespēju uzņemties atbildību par savu mācību ceļu,"

saka Anna Andersone, 'StarSchool' vadītāja un līdzdibinātāja. 'StartSchool' ir revolucionāra pieeja tehnoloģiju biznesa izglītībā Latvijā, nodrošinot dinamisku, nozarei atbilstošu mācību programmu, kas pielāgota mūsdienu tehnoloģiju jomas vajadzībām."

"Ideja par skolu, kādai nav analoga visā reģionā, radās, jo vēlamies mūsu dzīves laikā redzēt Latviju kā ļoti bagātu valsti ar daudziem veiksmīgiem tehnoloģiju biznesa līderiem. Ticam, ka absolventi nesīs Latvijas tehnoloģiju ekosistēmai iepriekš nepieredzēta līmeņa spējas un panākumus."

saka Kristofs Blaus, 'StartSchool' valdes loceklis un līdzdibinātājs.


Mācības ir bezmaksas, studentiem nepieciešams segt tikai nelielu uzņemšanas maksu, tādejādi apliecinot savu gatavību iesaistīties apmācībās. Pieteikties programmai iespējams līdz 31. maijam vietnē www.startschool.org, kur pieejama arī papildus informācija. Mācības sāksies šī gada augustā beigās. Programma ir balstīta uz pašvadītu mācīšanos, praktisku prasmju attīstību, rakstot kodu, un reālu problēmu risināšanu. Programmas akreditācija Latvijā plānota tuvāko gadu laikā.


'Qwasar Full Stack Developer Curriculum' ir visaptveroša apmācības programma, kas paredzēta studentiem bez iepriekšējām tehniskām vai programmēšanas priekšzināšanām. Mācību programmā 12 mēnešu laikā tiek apgūtas, dažādas programmēšanas valodas un ietvari, piemēram, JavaScript, Ruby on Rails un Python.



bottom of page