top of page

Kristofs Blaus

Latviešu uzņēmējs un sabiedrības aktīvists

Veidoju un vadu uzņēmumus 16 gadus. Lai neko neiekavētu, sāku uzreiz 19 gadu vecumā un priecājos, ka līdz šodienai, kopā ar neticamiem partneriem un draugiem, izdevies izveidot vairākus veiksmīgus projektus, kas dod lielu ieguldījumu Latvijas ekonomikā, demokrātijā un drošībā.

_X7A5185_edited_edited_edited.png
  • Writer's pictureDelfi

Piecus latviešu projektus iekļauj 100 Austrumeiropas spožāko ideju sarakstā

Poļu intelektuālās domas kultūras izdevniecība "Respublika" izveidojusi 100 Austrumeiropas gaišāko prātu un ideju topu, šajā sarakstā iekļaujot arī piecu inovatīvu projektu autorus no Latvijas.


Respublika sarakstu radījusi, sadarbojoties ar interneta gigantu Google, ietekmīgo britu laikrakstu Financial Times un Polijas žurnālu Visegrad Insight.

No Latvijas prestižajā sarakstā iekļauts arī portāla ManaBalss.lv līdzdibinātājs Kristofs Blaus. Kā norāda topa veidotāji, sarakstā iekļauti tie cilvēki, kuri spējuši radīt inovatīvākās pilsonisko sabiedrību iedvesmojošas idejas, kas, izmantojot jauno tehnoloģiju sniegtās iespējas, sabiedrībā rada pozitīvas pārmaiņu vēsmas.

100 gaišāko prātu sarakstā visvairāk minēti Polijas pilsoņi, 16 pārstāv Slovākiju, 14 - Čehiju, 8 – Ungāriju. No Bulgārijas tajā ir sešas personas, no Latvijas, Ukrainas un Igaunijas izvēlēti pieci pārstāvji, no Lietuvas - četri, Rumānijas - trīs, Baltkrievijas - divi, bet no Azerbaidžānas un Horvātijas - pa vienam.

bottom of page