top of page

Kristofs Blaus

Latviešu uzņēmējs un sabiedrības aktīvists

Veidoju un vadu uzņēmumus 16 gadus. Lai neko neiekavētu, sāku uzreiz 19 gadu vecumā un priecājos, ka līdz šodienai, kopā ar neticamiem partneriem un draugiem, izdevies izveidot vairākus veiksmīgus projektus, kas dod lielu ieguldījumu Latvijas ekonomikā, demokrātijā un drošībā.

_X7A5185_edited_edited_edited.png
  • Writer's pictureTV3

Nutrameg rada veselīgu našķu grāmatu bērniem

Rūpēs par veselīgas sabiedrības veidošanu jau kopš mazotnes un pilnvērtīga uztura iekļaušanu bērnu ēdienkartē veselības tehnoloģiju jaunuzņēmums Nutrameg sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) speciālistiem radījis veselīgu našķu recepšu grāmatu bērnu auditorijai.


Pirmās receptes mazie pacienti, atklājot jaunas garšas, jau izmēģinājuši Nutrameg uztura speciālistes Elīnas Balodes, Bērnu Slimnīcas uztura speciālistes Lizetes Pugas un uztura speciālistes un sportistes Annas Paulas Auziņas vadītajā meistarklasē.


Nutrameg ziedojis 10,000.00 eiro bērnu slimnīcas virtuves tehniskā aprīkojuma pilnveidei, lai slimnīcas mazie pacienti patstāvīgi vai kopā ar vecākiem varētu pagatavot gardus, bet veselīgus našķus, kuru receptes apkopotas jaunajā grāmatā.


Nutrameg dibinātājs Kristofs Blaus norāda, ka pamats veselīgam dzīvesveidam tiek ielikts bērnībā, savukārt jaunās virtuves iekārtas ļaus efektivizēt darbu virtuvē un mazajiem pacientiem nodrošināt vēl veselīgākas un garšīgākas maltītes. Viņš cer, ka kopīgi radītā grāmata kalpos kā iedvesma kulināriem eksperimentiem ģimenē un rosinās bērnus izvēlēties veselīgas un garšīgas uzkodas arī pieaugot.


Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa piebilst, ka sabalansēts, pareizs uzturs īpaši svarīgs ir bērniem ar dažādām veselības problēmām. Lai bērni varētu atveseļoties, esot svarīgas ne tikai zāles vai procedūras, bet arī pozitīvas emocijas un prieks.


Nutrameg ir veselības tehnoloģiju jaunuzņēmums, kas ar patentētu uztura tehnoloģiju plāno palīdzēt vismaz vienam miljardam cilvēku dzīvot veselīgāk. Nutrameg komandā apvienojušies uztura speciālisti, treneri, fizioterapeits, tehnoloģiju inženieri, kuri strādā pie dažādām inovatīvām veselības tehnoloģiju lietotnēm Rietumeiropas un Dienvidamerikas tirgiem.

bottom of page